gb.png
Etusivu

Infosivusto poikkeustilanteeseen

korona_apu_tunnus-002-1.pngKoronainfoa yrityksille

Koronavirusepidemia vaikuttaa suuresti yritysten toimintaan. Olemme koonneet tälle sivulle yrityksesi avuksi hyödyllisiä linkkejä useimpiin tilanteisiin. Suomen Yrittäjien verkkosivuille on koottu kattavin tietopaketti. Yrittäjien verkkosivuilta löydät myös mahdolliset Suomen valtion tukipaketit. 

Suomen Yrittäjien verkkosivut

Työkalut:

Business Finland
Business Finlandin esiselvitys- ja kehittämisrahoituksen haku päättyi 8.6.2020 klo 16.15. Siihen mennessä jätetyt hakemukset käsitellään normaalisti. Uusia hakemuksia ei siis voi enää jättää. Linkistä löydät lisätietoa rahoituksen raportoinnista, maksatuksen hakemisesta ja hakemuksen perumisesta. 
Business Finlandin rahoituksen kokonaiskuvaus
Uutena rahoitusmuotona Business Finland tarjoaa pitkäjänteiseen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan uutta lainamuotoista rahoitusta. Rahoitus on tarkoitettu vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap -yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille. Tilapäistä rahoitusta voi hakea vuoden 2020 loppuun asti. Lue lisää. Katso kaikki ajantasainen tieto Business Finlandin verkkosivuilta.

Finnvera
Finnvera auttaa koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Katso ajantasainen tieto koronan aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin.
Finnvera ajankohtaista yrityksille

Verohallinto
Tietoa koronatilanteen vaikutuksista veroasioiden hoitamiseen ja verottajan palveluihin.
Verohallinto ajankohtaista yrityksille

ELY-keskus
ELY-keskusten yrityspalvelut toimivat tehostetusti yritysten hyväksi.

Ely-keskuksen tilanneanalyysi- ja kehittämisrahoituksen haku päättyi 8.6.2020 klo 16.15. Siihen mennessä jätetyt hakemukset käsitellään normaalisti. Uusia hakemuksia poikkeusrahoituksiin ei siis voi enää jättää. Linkin takaa löydät tietoa rahoituksen raportoinnista, maksatusten hakemisesta ja hakemuksen perumisesta.
ELY-keskus ajankohtaista
Maaseudun yrityksille, alkutuotantoon ja kalatalousyrityksille avautuivat omat tukimuodot 18.5.2020, näiden haku jatkuu edelleen. Katso lisää alla olevasta linkistä.
ELY-keskus Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki
Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia konsultointi- ja koulutuspalveluja, joiden avulla tuetaan pk-yritysten kasvua, uudistumista, kansainvälistymistä sekä työllisyyttä. Yritysten kehittämispalvelut koostuvat kartoituksesta, nykytila-analyysista, konsultointi- ja koulutuspalveluista, sekä muista yrityspalveluista, joihin kuuluu mm. rahoitus ja TE-palvelut. Koronaviruspandemian vuoksi palvelun hintaa on alennettu, jotta pienimmilläkin yrityksillä olisi mahdollisuus käyttää palveluja. Konsultointi-palvelun hinta asiakkaalle on 30 euroa + alv/päivä (normaalihinta on 300 € + alv/pvä). Tutustu palveluun oheisen linkin kautta.
Yritysten kehittämispalvelut
Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia pk-yrityksiä ja yrittäjiä ja sen tavoitteena on ehkäistä turhia konkursseja tarjoamalla alhaisen yhteydenottokynnyksen maksutonta talousneuvontaa puhelimitse.
Yritys Suomi neuvontapalvelu

Yrittäjän työttömyysturva

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Nämä väliaikaiset ehdot yrittäjän työttömyysturvassa ovat voimassa 31.12.2020 asti.

HUOM! Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjän tukea että työttömyysturvaa. Niitä ei soviteta yhteen, eli toisen saaminen ei vaikuta toisen saamiseen tai sen määrään.
Työnhakijaksi ilmoittautuminen 
Yrittäjän väliaikaisesta työttömyysturvasta lisätietoja Kelan sivuilta.
Kela työttömyysturva yrittäjille

Työ- ja elinkeinoministeriö
Toimintaohjeita yrityksille koronavirustilanteessa

Kustannustuki
Valtiokonttorin myöntämän kustannustuen tarkoituksena on tukea yrityksen maksuvalmiutta ja näin pienentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää koronavirustilanteessa. Tuki on tarkoitettu yrityksen kiinteisiin kuluihin ja vaikeasti sopeutettaviin palkkakustannuksiin. Tuen edellytyksenä on että, yrityksen liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi. Yrityksen saamat muut tuet yhteensovitetaan eli muut suorat tuet vähennetään kustannustuesta. Kustannustuki on haettavana 7.7.-31.8.2020. Katso lisätietoa ja hakuohjeet oheisesta linkistä.
Yritysten kustannustuki

Ravintolatuki
Ravitsemisyritykset voivat saada tukea työntekijän työllistämiseen toiminnan käynnistyessä uudelleen sekä hyvitystä toiminnan rajoittamisesta. Yritys voi saada kumpaakin tukea. Tuen ja hyvityksen maksamisesta vastaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).

Hyvitys toiminnan rajoittamisesta maksetaan pääsääntöisesti ilman hakemusta nk. joukkomaksatuksena, mutta mikäli yritys ei kuulu automaattisen maksatuksen piiriin tukea pitää hakea viimeistään 31.8.2020. Tukea työntekijän uudelleentyöllistämiseen pitää hakea viimeistään 31.10.2020.
Poikkeusrahoitus mara-alalle

Yksinyrittäjien toimintatuki
Yksinyrittäjät voivat hakea Varkauden kaupungilta toimintatukea koronavirustilanteessa. Tuki on tarkoitettu toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tuen suuruus on 2 000 euroa. Kertaluontoista tukea voi hakea 30.9.2020 saakka.
Katso lisätiedot ja hakuohjeet oheisesta linkistä.
Yksinyrittäjän toimintatuki

Muita hyödyllisiä linkkejä

Eri puolilla Suomea erilaiset tahot ovat koonneet yhteisiä markkinapaikkoja / keinoja edistää liiketoimintaa.
Alla joitakin tämänhetkisiä sivustoja. Päivitämme linkkejä tilanteen mukaan.
KeskisavonkauppapaikkaKotona kotimaistaSisumarketKaranteenikauppaTue yrittäjääPelastetaan kauppaSupport localNearbyTue yrittäjääKaranteenissa Turvataan tulevaisuusPelastetaan palvelutValitse viisaasti

Koulutusten / Webinaarien materiaalit:
Navitas aamukahvit 1.4.2020
Yritysten ja yrittäjien apua koronavirustilanteeseen Varkaudessa, Poikkeusrahoitus ELY-keskus, Poikkeusrahoitus Business Finland ja Teamsin ja verkkokaupan mahdollisuudet
Kassabudjettiwebinaarin tallenne
Kassabudjetti auttaa ennakoimaan tuloja ja menoja 

Navitas Yrityspalvelut on hankkinut alueen yrittäjien käyttöön Yritystulkki-verkkopalvelun. Palvelusta löytyy muun muassa laskentapohja kassabudjetille, jonka avulla voi varautua tiukentuvaan kassavirtaan ja suunnitella esimerkiksi lyhennysvapaita tai muiden maksuaikataulujen muutoksia
Yritystulkki

Messilive tarjoaa ajankohtaista tietoa poikkeustilanteessa. Katso lähetykset alla olevasta linkistä.
Messilive

Yrittäjän tarkistuslista poikkeustilanteeseen

Henkinen jaksaminen

Varkauden Seurakunnan papiston puhelinnumerot:
Jarkko Piippo 0400-377 066
Kari Iivarinen 040-572 7800
Niina Pehkonen 0400-132 980
Karoliina Mustonen 040-572 7850
Arja Päivärinta 040-572 7820
Laura Tanskanen 040-572 7900

Henkistä tukea äkillisesti muuttuneessa vaikeassa tilanteessa tarjoaa psykiatrian poliklinikka. Voit soittaa psykiatrian poliklinikan numeroon arkisin klo 8.00 - 11.00 puh. 017 - 579 5421 ja jättää heille soittopyynnön, niin he soittavat sinulle takaisin. Akuuteissa kuormittavissa tilanteissa voit soittaa psykiatrian akuuttityöryhmän numeroon arkisin klo 8.00 - 20.00 ja viikonloppuisin klo 10.00 - 18.00 puh. 044 444 2500.


Navitas Yrityspalvelut tarjoaa henkilökohtaisia neuvoja ja tarvittavia ratkaisuja koronatilanteesta selviämiseksi. Teemme työtä laajassa yhteistyöverkostossa ja tarvittaessa ohjaamme sinua eteenpäin muiden alueellisten tai kansallisten tukipalveluiden pariin.
Yhteystietomme löydät tältä sivulta. Yrittäjä, älä jää haasteinesi yksin – ota meihin yhteyttä.