gb.png
Etusivu

Rahoitusneuvonta

Yritysten rahoitusneuvonta on mahdollisuuksien läpikäymistä ja selvittämistä, jota edeltää yleensä joko Sparraus tai Kehittämisneuvonta. Yrityksen rahoitus järjestyy neljästä lähteestä, eli yrittäjän omasta rahoituksesta, lainoista, tulorahoituksesta sekä mahdollisista avustuksista. 

  • Kun yritykselle haetaan ulkopuolista rahoitusta (lainaa, sijoituksia tai avustusta), rahoittaja yleensä edellyttää, että yrityksellä on kirjallinen liiketoimintasuunnitelma ja tulosennusteet sekä selkeä strategia. Liiketoiminta- ja tulossuunnitelman pääset tekemään täällä. Samasta paikasta löytyvät linkit eri rahoituselementteihin. Lisätietoa sijoittajien etsimisestä täältä.
  • Tyypillisimmät alueelle käytetyt avustusrahoitukset on haettu ELY:ltä Yrityksen kehittämisavustuksena (investoinnit ja muu kehittäminen, kasvu ja kansainvälistyminen).
  • Maaseudun yritysten yritystuet (pois lukien kartassa punaisen rajan sisällä olevat alueet) voivat saada tukea investointien toteutettavuusselvityksiin, investointeihin ja pieniin kokeiluihin.
  • Tekesin monipuoliset avustus- ja lainarahoitukset kansainvälistä kasvua hakeville yrityksille kehittämistoimenpiteisiin ja kansainvälistymiseen. Tekesin kanssa asioinnissa pääsee parhaiten liikkeelle täyttämällä tunnustelulomakkeen.
  • Talouden hallinta: mikäli yritykselläsi on talousvaikeuksia ja koet tarvitsevasi tilanteessa apua, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme tai käyttää taloudellisesti edullista Early Warning palvelua, josta lisää linkin kautta.

Missä ja miten?

Yrityksessäsi tai meillä Navitaksella, kahvikupin äärellä, mikä Sinulle parhaiten sopii. Ota yhteyttä yritysasiantuntijoihimme tai täytä yhteydenottolomake. Mahdollista käyttää myös Yritysten kehittämispalvelua, joka on maksullinen palvelu, jossa apunasi ovat yksityiset yrityskonsultit ja asiantuntijat

Kesto ja hinta

Rahoitusneuvonta on maksutonta Varkauden alueen yrityksille, kesto vaihtelee asiakkaan tarpeesta riippuen tunnista kolmeen tuntiin. Maksullista rahoitusneuvontaa on saatavilla myös esim. Yritysten kehittämispalvelut -konsultoinnin kautta, jolloin maksat kirjallisesta yritysanalyysista ja kehittämissuunnitelmasta 300 € + alv/päivä. Konsultoinnin avulla on myös mahdollista laatia yrityksen strategia ja valmistella yrityksen kasvua, johon rahoitusta mahdollisesti haetaan. 

Rahoitusopas kansainvälistyville yrityksille

Kansainvälinen savolainen rahoitusopas tarjoaa rahoitustietoa yrityksille ja yritysneuvojille, jotka hakevat kansainvälistymiseen liittyviä rahoitusmahdollisuuksia. Oppaassa esitellään 40 kotimaista ja kansainvälistä rahoituslähdettä ja rahoitusinstrumenttia sekä käsitellään myös kehittyviä markkinoita. Oppaan ovat koostaneet Tapio Riihinen, Pekka Huovila, Pekka Saavalainen ja Petri Numminen.

Kansainvälinen savolainen rahoitusopas (pdf)